Śniadaniowa pasta jajeczna

Przepis na pyszną pastę jajeczną z dodatkiem pieczarek i smażonej cebulki.

Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 2 osoby

Składniki:

  • 5 jajek
  • Pieczarki 200 gramów
  • 2,5 łyżki majonezu
  • Jedna cebula
  • Olej i woda
  • Przyprawy: sól i pieprz

Wykonanie:

  • Jajka gotujemy na twardo
  • Następnie jajka obieramy ze skorupek, blendujemy na gładką masę, dodajemy majonez i całość mieszamy
  • Pieczarki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy do garnka do którego dolewamy: 3 łyżki wody, 2 łyżki oleju oraz sól
  • Całość gotujemy przez 10 minut a następnie odcedzamy przez sitko nadmiar wody
  • Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto
  • Pieczarki oraz cebule przekładamy do masy jajecznej, mieszamy i przyprawiamy do smaku

Smacznego!
#Żona