Sie 012018

Przepis na pyszną zupę meksykańska o wyraźnym słodko-pikantnym posmaku.

Czas przygotowania: 50 minut
Porcja na: 4 osoby

Składniki:

  • 400 gramów mielonego mięsa wołowego
  • Puszka pomidorów krojonych
  • Puszka brązowej fasolki
  • Jedna czerwona papryka i cebula
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 4 łyżki słodko-pikantnego sosu Tao-Tao
  • Olej i przyprawy: papryka słodka, papryka ostra i sól

Wykonanie:

  • Do garnka wlewamy trzy łyżki oleju, dodajemy mięso i podsmażamy kilka minut
  • Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dalej podsmażamy
  • W kolejnym etapie dodajemy: pomidory z puszki, pokrojoną w duża kostkę czerwona paprykę, dwie szklanki wody, 4 łyżki sosu Tao-Tao oraz 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • Całość przyprawiamy: solą, słodką i ostrą mieloną papryką (pół lub cała łyżeczka) a następnie gotujemy pod przykryciem przez 30 minut
  • Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę z puszki, gotujemy! przez 3 minuty
Smacznego!
#Żona




Ocena: 5.0/5 (Ilość głosów: 5).
Please wait...

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.