Sie 052018

Dziś chcielibyśmy podzielić się w Wami nietypowym połączeniem smakowym, które okazało się prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Połączyliśmy hiszpańska kiełbasę chorizo i polską kaszankę. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem.

Czas przygotowania: 60 minut
Porcja na: 4 osoby

Składniki:

  • Dwie kaszanki
  • Jedna cebula
  • Czerwona papryka
  • Pęto kiełbasy chorizo
  • Tarta mozzarella
  • Dwie średniej długości bagietki
  • Olej oraz przyprawy: sól i pieprz

Wykonanie:

  • Paprykę i cebule kroimy w kostkę, dodajemy olej i podsmażamy przez kilka minut do uzyskania złotego koloru
  • Kaszankę obieramy, przekładamy na patelnie, rozdrabniamy i podsmażamy około 5 minut
  • Następnie łączymy wyżej przygotowane składniki razem i doprawiamy solą oraz pieprzem
  • Bagietki kroimy wzdłuż i wydrążamy środek tak aby uzyskać więcej miejsca na farsz
  • Kiełbasę chorizo kroimy wzdłuż na wąskie paski
  • Na spod bagietek układamy paski chorizo, następnie nakładamy spora ilość farszu a wierzch posypujemy mozzarella
  • Przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu stopienia się sera
Smacznego!
#Żona




Ocena: 5.0/5 (Ilość głosów: 3).
Please wait...

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.