Wrz 072018

Przepis na domową zupę z fasolką szparagową, ryżem i podsmażonymi pieczarkami. Bardzo smaczna i sycąca zupa, idealna na tę porę roku.

Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na: 3-4 osoby

Składniki:

  • 400 gramów pieczarek
  • 200 gramów fasolki szparagowej mrożonej
  • 1 duża cebula
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • 50 gramów ryżu długoziarnistego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie smażymy na patelni aż warzywa będą miękkie (na niewielkiej ilości oleju i wody)
  • Bulion wlewamy do garnka, dodajemy mrożoną fasolkę szparagową i składniki z patelni
  • Całość gotujemy około 5 minut
  • Następnie dosypujemy ryż i gotujemy przez kolejne 20 minut
  • Na końcu dolewamy śmietany rozrobioną z odrobiną bulionu (tak aby nie powstały grudki)

Zupę przelewamy do miseczek i podajemy do stołu.
Smacznego!
#Żona




Ocena: 5.0/5 (Ilość głosów: 1).
Please wait...

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.