Krem pieczarkowo-szpinakowy

Kremowe zupy to świetny pomysł na obiad! Są delikatne w smaku oraz wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Dlatego dzisiaj polecamy krem pieczarkowo-szpinakowy!

Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 4 osoby

Składniki:

  • 500 gramów pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 100 gramów mrożonego krojonego szpinaku
  • 180 gramów sera naturalnego sałatkowego (np. Islos)
  • 4 szklanki bulionu
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła i doprawiamy solą oraz pieprzem
  • Następnie przekładamy do garnka, dodajemy 4 szklanki bulionu, mrożony szpinak i gotujemy około 30 minut
  • Pod koniec gotowanie dodajemy ser a następnie całość blendujemy
  • Gotowy krem podajemy posypany prażoną cebulką i grzankami

Smacznego!
#Żona