Sposób na delikatnego łososia z piekarnika

Łosoś pieczony w foli to prawdziwy hit jeśli chodzi o dania rybne. Wystarczy zawinąć kawałek ryby w folię razem z ulubionymi przyprawami oraz masłem i po kilkunastu minutach mamy pyszne danie. Dodatkowo możemy upiec warzywa i mamy szybki oraz smaczny obiad.

Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na: 2 osoby

Składniki:

  • 350-400 gramów filetu z łososia
  • Sok z cytryny
  • 4 łyżki masła
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Łososia obieramy ze skóry, dzielimy na dwie porcje
  • Odrywamy dwa spore kawałki foli aluminiowej i kładziemy na niej rybkę
  • Każdy kawałek: solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, pieprzymy i na końcu kładziemy dwie łyżki masła
  • Kawałki łososia dokładnie zawijamy w foli
  • Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, zawienięte ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 25 minut

Smacznego!
#Mąż