Sposób na idealną kaszankę i bułczankę

Kaszanka i bułczanka przygotowana według tego przepisu będzie prawdziwym hitem podczas każdego grillowania!

Czas przygotowania: 40 minut
Porcja dla: 2 osób

Składniki:

  • 4 Kawałki żymloka(bułczanka) lub kaszanki
  • Dwie srednie cebule
  • Folia aluminiowa
  • Sól i pieprz
  • Olej

Wykonanie:

  • Cebule kroimy w gruba kostkę, polewamy olejem i doprawiamy solą oraz pieprzem, można również dodać inne przyprawy według własnego uznania
  • Folie aluminiową dzielimy na duże prostokąty tak aby wystarczyło do zawinięcia kaszanki lub żymloka
  • Na folii układamy cebulkę, następnie kładziemy jedno pęto i zawijamy
  • Zawinięte kawałki układamy na ruszcie pozostawiamy na rozgrzanym grillu przez około 30 minut, ważne aby cebulką była miękka
  • Danie można także przygotować w piekarniku ustawionym na 200 ° , termoobieg dolna i górna grzałka przez 35-40 minut
  • Przed zakończeniem pieczenia należy sprawdzić czy cebulka jest już miękka, jeżeli jest twarda należy przedłużyć pieczenie o kilka minut

Smacznego!
#Żona