Puszysty omlet z tuńczykiem

Omlet to jedno z najpopularniejszych dań na śniadanie, które można przygotować na wiele sposobów. Dlatego dzisiaj proponujemy puszysty i sycący omlet z dodatkiem tuńczyka!

Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 130 gramów tuńczyka w sosie własnym
  • Sól i olej do smażenia
  • Dodatki np. ogórki konserwowe

Wykonanie:

  • Do miski dodajemy: jajka, mąkę, mleko i ubijamy za pomocą miksera przez kilka minut
  • Następnie do masy dodajemy odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka oraz solimy do smaku
  • Całość jeszcze raz mieszamy i wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię polaną olejem
  • Omlet smażymy przez około 2-3 minuty do uzyskania złotego koloru
  • Gotowe porcje przekładamy na papier aby odsączyć nadmiar oleju

Jako dodatek do dania proponujemy wszelkie warzywa marynowane i konserwowe jak ogórki czy papryczki.
Smacznego!
#Żona