Sałatka z czerwoną fasolą, serem i selerem
Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i selerem jest znakomita podczas niespodziewanej wizyty gości. Taka awaryjna propozycja, ale jakże pyszna!
Czas przygotowania: 15 minut
Porcja na: 3-4 osoby
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 180 gramów selera ciętego w zalewie octowej
- 125 gramów sera edamskiego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka śmietany 12%
- 1,5 łyżki majonezu
- Sól i pieprz
Wykonanie:
- Fasolkę i selera odsączamy z zalewy
- Selera kroimy na mniejsze kawałki
- Ser kroimy w kostkę a czosnek drobno siekamy
- Składniki mieszamy że sobą, dodajemy majonez, śmietanę, sól i pieprz do smaku
- Całość mieszamy i podajemy do stołu
Smacznego!
#Żona