Sałatka z czerwoną fasolą, serem i selerem

Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i selerem jest znakomita podczas niespodziewanej wizyty gości. Taka awaryjna propozycja, ale jakże pyszna!

Czas przygotowania: 15 minut
Porcja na: 3-4 osoby

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 180 gramów selera ciętego w zalewie octowej
  • 125 gramów sera edamskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1,5 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz

Wykonanie:

  • Fasolkę i selera odsączamy z zalewy
  • Selera kroimy na mniejsze kawałki
  • Ser kroimy w kostkę a czosnek drobno siekamy
  • Składniki mieszamy że sobą, dodajemy majonez, śmietanę, sól i pieprz do smaku
  • Całość mieszamy i podajemy do stołu

Smacznego!
#Żona