Dziś przepis na piersi z kurczaka owinięte plastrami wędzonego boczku, nadziewane serem i porem. Jest to bardzo aromatyczne i soczyste danie. Jako dodatek proponujemy pieczone ziemniaki. Smacznego!
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 100 gramów boczku wędzonego w plastrach
- 100 gramów sera mozzarella w kulce
- 1 por
- 0,5 kilograma ziemniaków
- Musztarda Dijon
- Przyprawa do kurczaka i ziemniaków
Wykonanie:
- Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty
- Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, następnie smarujemy musztardą Dijon
- Pora kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy z dodatkiem łyżki masła na patelni
- Na płaty kurczaka nakładamy podsmażonego pora, plasterek boczku oraz plastry sera mozzarella
- Następnie zwijamy rolady i obtaczamy w plasterkach boczku
- Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i doprawiamy przyprawą do ziemniaków
- Rolady oraz ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy lekko olejem i pieczemy razem w 170 stopniach przez 60 min (grzanie góra i dół)
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz