Gofry jak z budki – test gofrownicy MPM MGO-24

Podczas długich poszukiwań idealnej gofrownicy w końcu wybraliśmy model MPM MGO-24 o mocy 1400W. Wcześniej używaliśmy sprzęt również firmy MPM, ale o mniejszej mocy 700W. Po przygotowaniu pierwszej partii gofrów byliśmy w szoku, że gofry przygotowane w domu mogą tak dobrze smakować! Gofrownicę szczerze polecamy wszystkim domowym łakomczuchom. Koszt to około 150zł.

Post nie jest sponsorowany.

Czas przygotowania: 5 minut porcja 2 gofry
Porcja na: 10 gofrów

Składniki:

  • 300 gramów mąki pszennej
  • 370 mililitrów mleka
  • 80 gram oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka (w przypadku połowy porcji 2 jajka)

Wykonanie:

  • Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę
  • Pozostałe składniki dodajemy do żółtek i miksujemy na gładką masę
  • Do masy dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy
  • Gofry pieczemy przez około 4-5 minut (około 3 łyżki ciasta na jednego gofra)

Smacznego!
#Mąż