Kotlety z kalafiora

Dziś proponujemy przepis na proste w przygotowaniu kotlety z kalafiora. Mają fantastyczną strukturę i świetny smak, smacznego!

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 3-4 osoby

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 1 por
  • 1 jajko
  • 6 łyżek bułki tartej + do obtaczania
  • 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki prażonej cebulki
  • Sól i pieprz

Wykonanie:

  • Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i blendujemy na gładko
  • Pora kroimy na drobne kawałki i smażymy na maśle
  • Łączymy wszystkie składniki (masa wyjdzie dość rzadka)
  • Na talerz wysypujemy bułkę tartą, tworzymy kotlety i obtaczamy
  • Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony

Smacznego!
#Żona