Podczas długich poszukiwań idealnej gofrownicy w końcu wybraliśmy model MPM MGO-24 o mocy 1400W. Wcześniej używaliśmy sprzęt również firmy MPM, ale o mniejszej mocy 700W. Po przygotowaniu pierwszej partii gofrów byliśmy w szoku, że gofry przygotowane w domu mogą tak dobrze smakować! Gofrownicę szczerze polecamy wszystkim domowym łakomczuchom. Koszt to około 150zł.
Post nie jest sponsorowany.
Czas przygotowania: 5 minut porcja 2 gofry
Porcja na: 10 gofrów
Składniki:
- 300 gramów mąki pszennej
- 370 mililitrów mleka
- 80 gram oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka (w przypadku połowy porcji 2 jajka)
Wykonanie:
- Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę
- Pozostałe składniki dodajemy do żółtek i miksujemy na gładką masę
- Do masy dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy
- Gofry pieczemy przez około 4-5 minut (około 3 łyżki ciasta na jednego gofra)
Smacznego!
#Mąż