sie 262020
LoadingDodaj do ulubionych

Smaczne i zdrowie brownie z fasoli i bananów to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego czekoladowego ciasta. Koniecznie wypróbuj ten przepis i podziel się z nami swoimi wrażeniami!

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: blacha 25cm x25cm

Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 jajka
  • 2 banany
  • 5 łyżek kakao
  • 100 gramów oleju
  • 100 gramów cukru
  • łyżeczka sody oczyszczonej

Wykonanie:

  • Fasole odcedzamy na sitku, przemywamy wodą i odsączamy
  • Fasole miksujemy wraz z obranymi bananami na gładką masę
  • Do misy z kremem fasolowym dodajemy kakao oraz sodę oczyszczoną, całość mieszamy szpatułką
  • Do osobnej misy wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz olej, ubijamy przez kilka minut do uzyskania puszystej masy
  • Krem fasolowy mieszamy dokładnie z masą jajeczną
  • Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem
  • Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut

Smacznego!
#Żona



Rating: 4.4/5. From 24 votes.
Please wait...

10
Dodaj komentarz

avatar
6 Komentowane watki
4 Odpowiedzi na wątki
0 Obserwujący
 
Najbardziej oceniany komentarz
Najbardziej popularny komentarz
7 Autorzy komentarzy
MagdamartaAleksandra#ŻonaŁukasz SkyWalker Popularni autorzy komentarzy
najnowszy najstarszy oceniany
Andrzej
Gość
Andrzej
kuuuurrrrrrrwwwaaaa będzie jedzone
Mniam
Gość
Mniam
Zrobilam i wyszlo meeega pyszne, dodalam duzo kakao i jest baardzo czekoladowe:)
Łukasz SkyWalker
Gość
Łukasz SkyWalker
Cześć 🙂 Czy grzanie w piekarniku ustawiamy tylko od dołu? Czy od góry i od dołu? Czy termoobieg?
Aleksandra
Gość
Aleksandra
Witam, jakiej wielkości puszki fasoli?
marta
Gość
marta
Czy ciasto po upieczeniu ppwinno byc w srodku.mega mokre?
Magda
Gość
Magda
Czy zamiast cukru można dać erytrol lub ksylitol ?