Smaczne i zdrowie brownie z fasoli i bananów to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego czekoladowego ciasta. Koniecznie wypróbuj ten przepis i podziel się z nami swoimi wrażeniami!
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: blacha 25cm x25cm
Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 4 jajka
- 2 banany
- 5 łyżek kakao
- 100 gramów oleju
- 100 gramów cukru
- łyżeczka sody oczyszczonej
Wykonanie:
- Fasole odcedzamy na sitku, przemywamy wodą i odsączamy
- Fasole miksujemy wraz z obranymi bananami na gładką masę
- Do misy z kremem fasolowym dodajemy kakao oraz sodę oczyszczoną, całość mieszamy szpatułką
- Do osobnej misy wbijamy jajka, dodajemy cukier oraz olej, ubijamy przez kilka minut do uzyskania puszystej masy
- Krem fasolowy mieszamy dokładnie z masą jajeczną
- Ciasto wylewamy do formy wysmarowanej tłuszczem
- Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut
Smacznego!
#Żona