Sie 302020

Przepis na sałatkę z tuńczykiem polaną sosem miodowo-musztardowym. Idealnie pasuje na śniadanie, kolację czy imprezę. Smacznego.

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3-4 osoby

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 150 gramów kukurydzy z puszki
  • 4 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 kiszone ogórki
  • 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek
  • Paprykę, ogórki oraz jajko kroimy w drobna kostkę
  • Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy
  • Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy w jednej misie
  • Musztardę mieszamy intensywnie z oliwą, do momentu powstania jednolitej masy
  • Następnie dodajemy pozostałe składniki: wodę, miód oraz sok z cytryny
  • Sos dodajemy do sałatki, całość mieszamy

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar