gru 152020
LoadingDodaj do ulubionych

Czas na delikatne placki z białej kaszy gryczanej, które są szybkie i proste w przygotowaniu. Placki mogą stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do dań mięsnych. Smacznego!

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy gryczanej białej
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • Pół pęczka zielonej pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości
  • Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przez kilka minut
  • Pietruszkę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki mieszamy razem w misie
  • Placki smażymy na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar