
Czas na delikatne placki z białej kaszy gryczanej, które są szybkie i proste w przygotowaniu. Placki mogą stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do dań mięsnych. Smacznego!
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby
Składniki:
- 2 woreczki kaszy gryczanej białej
- 1 cebula
- 2 jajka
- 10 łyżek mąki pszennej
- Pół pęczka zielonej pietruszki
- Sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
- Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przez kilka minut
- Pietruszkę drobno siekamy
- Wszystkie składniki mieszamy razem w misie
- Placki smażymy na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz