lis 232020
LoadingDodaj do ulubionych

Wszyscy znamy przepis na tradycyjne gołąbki, które są dość czasochłonne w wykonaniu. Dzisiaj proponujemy przepis na nieco odmienione i szybsze do zrobienia, ale równie pyszne gołąbki. Smacznego!

Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 4 osoby

Składniki:

  • 500 gramów mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/4 główki kapusty
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 puszka pomidorów
  • Przyprawy do smaku

Wykonanie:

  • Kapustę drobno szatkujemy, cebule kroimy w kostkę, całość podsmażamy z dodatkiem 2 łyżek oleju, soli i pierzu przez 15 minut, następnie studzimy
  • Do kapusty dodajemy: mięso mielone, jajko, dwie łyżki bułki tartej, całość doprawiamy do smaku, wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy
  • Formujemy podłużne kotleciki, które układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Pomidory blendujemy na gładko, doprawiamy do smaku
  • Gołąbki zalewamy sosem, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 165-170 stopni przez 60 minut

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar