Oto przepis na szybka sałatkę, która będzie idealna zarówno na śniadanie ja i kolacje.
Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
- Pięć jajek
- 6 średniej wielkości ogórków konserwowych
- Dwa płaty czerwonej papryki konserwowej
- 150 gramów selera w zalewie octowej
- Woreczek ryżu
- Dwie łyżki majonezu
- Przyprawy: sól i pieprz
Wykonanie:
- W osolonej wodzie gotujemy woreczek ryżu
- Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek
- Ogórki, paprykę i jajka kroimy w drobna kostkę
- Selera odsączamy z nadmiaru zalewy, a następnie kroimy w drobniejsze paski
- Wszystkie składniki przekładamy do dużej misy
- Dodajemy dwie łyżki majonezu i doprawiamy sola i pieprzem do smaku
#Żona