Dziś chcielibyśmy podzielić się w Wami nietypowym połączeniem smakowym, które okazało się prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Połączyliśmy hiszpańska kiełbasę chorizo i polską kaszankę. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem.
Czas przygotowania: 60 minut
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
- Dwie kaszanki
- Jedna cebula
- Czerwona papryka
- Pęto kiełbasy chorizo
- Tarta mozzarella
- Dwie średniej długości bagietki
- Olej oraz przyprawy: sól i pieprz
Wykonanie:
- Paprykę i cebule kroimy w kostkę, dodajemy olej i podsmażamy przez kilka minut do uzyskania złotego koloru
- Kaszankę obieramy, przekładamy na patelnie, rozdrabniamy i podsmażamy około 5 minut
- Następnie łączymy wyżej przygotowane składniki razem i doprawiamy solą oraz pieprzem
- Bagietki kroimy wzdłuż i wydrążamy środek tak aby uzyskać więcej miejsca na farsz
- Kiełbasę chorizo kroimy wzdłuż na wąskie paski
- Na spod bagietek układamy paski chorizo, następnie nakładamy spora ilość farszu a wierzch posypujemy mozzarella
- Przygotowane zapiekanki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu stopienia się sera
#Żona