
Dziś zapraszamy na kurczaka w sosie śmietanowym z papryką konserwową. Smacznego!
Czas przygotowania: 60 minut
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
Składniki:
- 600 gramów piersi z kurczaka
- 1 duży słoik papryki konserwowej (200-300 gram po odsączeniu)
- 5-7 łyżek zalewy z papryki konserwowej
- 330 mililitrów śmietanki 30%
- Mąka do obtaczania
- 800 gramów ziemniaków
Wykonanie:
- Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do mięsa
- Następnie kurczaka obtaczamy w mące pszennej
- Kurczaka smażymy na oleju
- Paprykę konserwową kroimy w kostkę
- Mięso oraz paprykę konserwową przekładamy do garnka i zalewamy śmietanką, dodajemy 7 łyżek zalewy z papryki, całość mieszamy
- Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut
- Danie podajemy z ugotowanymi ziemniakami
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz