
Rollsy z tortilli to bardzo szybki sposób na obiad. Jeśli chcesz zaskoczyć domowników to koniecznie wykonaj nasz przepis.
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2 osoby
Składniki:
- 3 tortille
- 250g mięsa mielonego z szynki lub łopatki wieprzowej
- 30 gramów miękkiego masła
- 150 gramów tartego sera gouda
- 1 jajko
- Łyżeczka przyprawy do mięsa
Wykonanie:
- Do mięsa dodajemy jajo oraz przyprawę do mięsa, całość mieszamy
- Pierwszy placek tortilli smarujemy połową masła
- Następnie posypujemy 100g sera gouda, nakładamy kolejny placek tortilli i ponownie smarujemy masłem
- Rozsmarowujemy wcześniej przygotowane mięso mielone na placku, przykrywamy kolejnym
- Całość zawijamy w rulon i kroimy na mniejsze części
- Przekładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia, posypujemy pozostałą częścią sera
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg), środkowy poziom przez około 20- 30 minut.
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz