Kaszanka i bułczanka przygotowana według tego przepisu będzie prawdziwym hitem podczas każdego grillowania!
Czas przygotowania: 40 minut
Porcja dla: 2 osób
Składniki:
- 4 Kawałki żymloka(bułczanka) lub kaszanki
- Dwie srednie cebule
- Folia aluminiowa
- Sól i pieprz
- Olej
Wykonanie:
- Cebule kroimy w gruba kostkę, polewamy olejem i doprawiamy solą oraz pieprzem, można również dodać inne przyprawy według własnego uznania
- Folie aluminiową dzielimy na duże prostokąty tak aby wystarczyło do zawinięcia kaszanki lub żymloka
- Na folii układamy cebulkę, następnie kładziemy jedno pęto i zawijamy
- Zawinięte kawałki układamy na ruszcie pozostawiamy na rozgrzanym grillu przez około 30 minut, ważne aby cebulką była miękka
- Danie można także przygotować w piekarniku ustawionym na 200 ° , termoobieg dolna i górna grzałka przez 35-40 minut
- Przed zakończeniem pieczenia należy sprawdzić czy cebulka jest już miękka, jeżeli jest twarda należy przedłużyć pieczenie o kilka minut
#Żona
Dodaj komentarz