Sie 162018

Śniadanie we włosko-francuskim klimacie. W tym przepisie łączymy francuskie tosty ze świeżymi pomidorami i cudownym serem mozzarella, według nas jest to połączenie idealne.

Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby

Składniki:

  • Ser mozzarella Galbani
  • Duży pomidor
  • Kilka kromek chleba pszennego
  • Dwa jajka
  • 1/3 szklanki mleka
  • Olej
  • Sól

Wykonanie:

  • Jajka rozbijamy do miski, mieszamy z mlekiem i solimy
  • Na patelni rozgrzewamy olej
  • Kromki chleba namaczamy w jajku z mlekiem i smażymy do uzyskania złotego koloru (kilka minut)
  • Przed końcem smażenia możemy nałożyć plasterki mozzarelli na kromkę aby lekko się stopiła
  • Usmażone tosty kładziemy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu
  • Na każdy tost nakładamy plasterki pomidora i mozzarelli
  • Tosty można podawać z pokrojoną w drobną kostkę cebulką

Smacznego!
#Mąż


Włoska strona lata z Galbani




Ocena: 5.0/5 (Ilość głosów: 5).
Please wait...

Komentarze czytelników

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.