Śniadanie we włosko-francuskim klimacie. W tym przepisie łączymy francuskie tosty ze świeżymi pomidorami i cudownym serem mozzarella, według nas jest to połączenie idealne.
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby
Składniki:
- Ser mozzarella Galbani
- Duży pomidor
- Kilka kromek chleba pszennego
- Dwa jajka
- 1/3 szklanki mleka
- Olej
- Sól
Wykonanie:
- Jajka rozbijamy do miski, mieszamy z mlekiem i solimy
- Na patelni rozgrzewamy olej
- Kromki chleba namaczamy w jajku z mlekiem i smażymy do uzyskania złotego koloru (kilka minut)
- Przed końcem smażenia możemy nałożyć plasterki mozzarelli na kromkę aby lekko się stopiła
- Usmażone tosty kładziemy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu
- Na każdy tost nakładamy plasterki pomidora i mozzarelli
- Tosty można podawać z pokrojoną w drobną kostkę cebulką
Smacznego!
#Mąż