Przepis na pyszną pastę jajeczną z dodatkiem pieczarek i smażonej cebulki.
Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 2 osoby
Składniki:
- 5 jajek
- Pieczarki 200 gramów
- 2,5 łyżki majonezu
- Jedna cebula
- Olej i woda
- Przyprawy: sól i pieprz
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo
- Następnie jajka obieramy ze skorupek, blendujemy na gładką masę, dodajemy majonez i całość mieszamy
- Pieczarki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i przekładamy do garnka do którego dolewamy: 3 łyżki wody, 2 łyżki oleju oraz sól
- Całość gotujemy przez 10 minut a następnie odcedzamy przez sitko nadmiar wody
- Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto
- Pieczarki oraz cebule przekładamy do masy jajecznej, mieszamy i przyprawiamy do smaku
#Żona