Jest to prawdziwa uczta dla smakoszy ziemniaczanego puree, świetny dodatek do obiadu lub jako przekąska serwowana z ulubionym sosem.
Czas przygotowania: 60 minut
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
- 2 kwadratowe wafle tortowe
- 1,5 kg ziemniaków
- 3 parówki
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- Przyprawa do ziemniaków oraz sól
Wykonanie:
- Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli
- Po ugotowaniu ziemniaki przeciskamy przez prasę
- Następnie dodajemy: łyżkę masła, 3 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków i całość dokładnie mieszamy
- Gorąca masę rozsmarowujemy na dwóch waflach tortowych i na brzegu układamy parówki
- Czekamy kilka minuty aż wafle zmiękną i w kolejnym kroku zawijamy całość w rulonik
- Zawinięte rolady odstawiamy na 20 minut, następnie kroimy na kawałki po około 2 cm i podpiekamy na patelni do uzyskania złotego koloru
Smacznego!
#Żona