Łosoś pieczony w foli to prawdziwy hit jeśli chodzi o dania rybne. Wystarczy zawinąć kawałek ryby w folię razem z ulubionymi przyprawami oraz masłem i po kilkunastu minutach mamy pyszne danie. Dodatkowo możemy upiec warzywa i mamy szybki oraz smaczny obiad.
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na: 2 osoby
Składniki:
- 350-400 gramów filetu z łososia
- Sok z cytryny
- 4 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Łososia obieramy ze skóry, dzielimy na dwie porcje
- Odrywamy dwa spore kawałki foli aluminiowej i kładziemy na niej rybkę
- Każdy kawałek: solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, pieprzymy i na końcu kładziemy dwie łyżki masła
- Kawałki łososia dokładnie zawijamy w foli
- Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, zawienięte ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 25 minut
Smacznego!
#Mąż
Dodaj komentarz