Cze 202019

Faszerowane jajka to świetny pomysł na urozmaicenie każdego śniadania. Są bardzo smaczne, kolorowe i pięknie dekorują każdy stół. Dlatego dziś mamy dla was przepis na wyjątkowo smaczne jajka faszerowane szpinakiem.

Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na: 4 osoby

Składniki:

  • 8 jajek
  • 200 gramów szpinaku mrożonego
  • 1 cebula
  • 1,5 łyżki margaryny “Śniadaniowa Klasyczna”
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

  • Jajka gotujemy na twardo
  • Cebulę kroimy i podsmażamy na złoty kolor z dodatkiem łyżeczki “Śniadaniowej Klasycznej”
  • Jajka po ugotowaniu obieramy ze skorupki, dzielimy na pół i przekładamy do misy wydrążone żółtka
  • Szpinak podsmażamy na patelni na niewielkim ogniu z dodatkiem łyżki “Śniadaniowej Klasycznej” aż będzie miękki
  • Następnie szpinak, cebulę oraz łyżkę majonezu przekładamy do misy z żółtkami, dokładnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy
  • Po wymieszaniu farszu doprawiamy go delikatnie solą oraz pieprzem
  • Na koniec do każdej połówki białka wkładamy po 1 łyżce przygotowanego farszu
  • Pozostały farsz możemy użyć do posmarowania pieczywa

Smacznego!
#Żona



Przepis bierze udział w konkursie:

Wiele śniadań - jedna Śniadaniowa

Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar