Mar 122019

Chrupiące i aromatyczne placki z cukinii oraz sera feta, czyli idealna para doskonała na obiad czy przekąskę. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 2-3 osoby

Składniki:

  • 3 cukinie (około 600 gramów)
  • 2 łyżki świeżego posiekanego koperku
  • 2 jajka
  • 3 kopiate łyżki mąki pszennej (650 typ)
  • 150 gramów sera feta
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Cukinie obieramy i ścierny na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 minut, nadmiar wody odsączamy
  • Następnie dodajemy posiekane koperek, pokrojony w drobną kostkę ser feta, trzy kopiate łyżki mąki i dwa jajka, całość mieszamy
  • Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar