Gulasz z wołowiny duszony z warzywami to pyszne danie na rodzinny obiad. Najlepiej kiedy mięso jest miękkie i rozpływa się ustach. Sprawdź nasz przepis na przepyszny gulasz.
Czas przygotowania: 2-3 godziny
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
- 500 gramów mięsa wołowego
- 2 duże pieczarki
- 1 duża papryka
- 1 cukinia
- 1 puszka pomidorów
- 1 cebula
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- Sól,pieprz, suszona papryka do smaku
Wykonanie:
- Mięso podsmażamy w garnku przez kilka minut z dodatkiem niewielkiej ilości oleju
- Cebulę, paprykę, cukinie, pieczarki kroimy w kostkę
- Do garnka z mięsem dodajmy cebulę, zalewamy pomidorami w puszce i gotujemy przez kolejne 30 min
- Następnie dodajemy paprykę oraz pieczarki które gotujemy razem przez godzinę na niewielkim ogniu
- Na końcu dodajemy cukinię oraz przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 30 minut
- Całość doprawiamy solą, pieprzem i słodka czerwoną papryką
- Gulasz najlepiej podawać ze świeżym pieczywem
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz