wrz 252019
LoadingDodaj do ulubionych

Zupa krem z zielonego groszku szturmem podbiła serca naszej rodziny. Podana z groszkiem ptysiowym smakuje wybornie. Polecam!

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3 osoby

Składniki:

  • 450 gramów mrożonego groszku
  • 2 szklanki wody lub bulionu warzywnego
  • 100 mililitrów śmietanki 30%
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 paczki groszku ptysiowego
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Cebule oraz czosnek kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, dodajemy masło i podsmażamy kilka minut
  • Do garnka dolewamy wodę lub bulion warzywny i dodajemy groszek
  • Gotujemy do miękkości przez około 10-15 minut
  • Następnie całość blendujemy, dodajemy powoli śmietankę, a na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem
  • Przed podaniem krem dekorujemy groszkiem ptysiowym

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar