kw. 302020
LoadingDodaj do ulubionych

Co powiecie na sakiewki z ciasta francuskiego? Coś pysznego i szybkiego 🙂

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby, 6 kopert

Składniki:

  • Jedno ciasto francuskie
  • 6 parówek
  • 12 plasterków sera żółtego
  • 250 gramów pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu

Wykonanie:

  • Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części
  • Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego
  • Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut
  • Majonez łączymy z keczupem
  • Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem
  • Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
  • Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar