Co powiecie na sakiewki z ciasta francuskiego? Coś pysznego i szybkiego 🙂
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby, 6 kopert
Składniki:
- Jedno ciasto francuskie
- 6 parówek
- 12 plasterków sera żółtego
- 250 gramów pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki keczupu
Wykonanie:
- Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części
- Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego
- Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut
- Majonez łączymy z keczupem
- Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem
- Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
- Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz