Pyszne czekoladowe babeczki z chrupiącymi orzechami sprawdzą się idealnie jako dodatek do popołudniowej kawki. Serdecznie zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu i podzielnia się swoimi wrażeniami. Smacznego!
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 12 babeczek
Składniki:
- 300 gramów mąki pszennej (typ 650)
- 1 jajko
- 250 mililitrów mleka
- 150 mililitrów oleju
- 2 łyżki kakao
- 100 gramów cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70 gramów obranych orzechów włoskich
Wykonanie:
- Do misy dodajemy jajko, olej, mleko i miksujemy do momentu połączenia się składników
- Do drugiej misy dodajemy: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i wszystkie składniki mieszamy za pomocą łyżki
- Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi i całość miksujemy przez 2 minuty
- Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie i mieszamy
- Papilotki umieszczone w metalowej formie wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz