Paź 182020

Pyszne czekoladowe babeczki z chrupiącymi orzechami sprawdzą się idealnie jako dodatek do popołudniowej kawki. Serdecznie zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu i podzielnia się swoimi wrażeniami. Smacznego!

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 12 babeczek

Składniki:

  • 300 gramów mąki pszennej (typ 650)
  • 1 jajko
  • 250 mililitrów mleka
  • 150 mililitrów oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 100 gramów cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 gramów obranych orzechów włoskich

Wykonanie:

  • Do misy dodajemy jajko, olej, mleko i miksujemy do momentu połączenia się składników
  • Do drugiej misy dodajemy: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i wszystkie składniki mieszamy za pomocą łyżki
  • Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi i całość miksujemy przez 2 minuty
  • Do masy dodajemy posiekane orzechy włoskie i mieszamy
  • Papilotki umieszczone w metalowej formie wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar