Omlet to jedno z najpopularniejszych dań na śniadanie, które można przygotować na wiele sposobów. Dlatego dzisiaj proponujemy puszysty i sycący omlet z dodatkiem tuńczyka!
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby
Składniki:
- 3 jajka
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki mleka
- 130 gramów tuńczyka w sosie własnym
- Sól i olej do smażenia
- Dodatki np. ogórki konserwowe
Wykonanie:
- Do miski dodajemy: jajka, mąkę, mleko i ubijamy za pomocą miksera przez kilka minut
- Następnie do masy dodajemy odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka oraz solimy do smaku
- Całość jeszcze raz mieszamy i wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię polaną olejem
- Omlet smażymy przez około 2-3 minuty do uzyskania złotego koloru
- Gotowe porcje przekładamy na papier aby odsączyć nadmiar oleju
Jako dodatek do dania proponujemy wszelkie warzywa marynowane i konserwowe jak ogórki czy papryczki.
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz