Kremowe zupy to świetny pomysł na obiad! Są delikatne w smaku oraz wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Dlatego dzisiaj polecamy krem pieczarkowo-szpinakowy!
Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
- 500 gramów pieczarek
- 1 duża cebula
- 100 gramów mrożonego krojonego szpinaku
- 180 gramów sera naturalnego sałatkowego (np. Islos)
- 4 szklanki bulionu
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła i doprawiamy solą oraz pieprzem
- Następnie przekładamy do garnka, dodajemy 4 szklanki bulionu, mrożony szpinak i gotujemy około 30 minut
- Pod koniec gotowanie dodajemy ser a następnie całość blendujemy
- Gotowy krem podajemy posypany prażoną cebulką i grzankami
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz