Maj 222020

Dziś przepis na kotleciki ryżowe w wersji orientalnej, na bazie ryżu jaśminowego, soczewicy czerwonej i kaszy gryczanej. Najlepiej smakują z mizerią, smacznego!

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby, około 10 kotlecików

Składniki:

  • 300 gramów Bio Mix obiadowy CHINA (Polskie Młyny)
  • 150 gramów tartego sera żółtego
  • 1 jajko
  • 125 gramów sera mozzarelli
  • 1 pomidor obrany ze skórki
  • 1 cebula
  • Do panierki: jedno jajko, mąka, bułka tarta

Wykonanie:

  • Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, solimy do smaku, smażymy na patelni do miękkości
  • Mozzarelle kroimy w kostkę
  • Bio MIX obiadowy gotujemy do miękkości
  • Z mieszanki formujemy placki, które faszerujemy mozzarellą oraz podsmażonymi pomidorami z cebulką
  • Formujemy kotleciki, które następnie panierujemy w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej
  • Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez kilka minut z każdej strony

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar