Dziś przepis na kotleciki ryżowe w wersji orientalnej, na bazie ryżu jaśminowego, soczewicy czerwonej i kaszy gryczanej. Najlepiej smakują z mizerią, smacznego!
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby, około 10 kotlecików
Składniki:
- 300 gramów Bio Mix obiadowy CHINA (Polskie Młyny)
- 150 gramów tartego sera żółtego
- 1 jajko
- 125 gramów sera mozzarelli
- 1 pomidor obrany ze skórki
- 1 cebula
- Do panierki: jedno jajko, mąka, bułka tarta
Wykonanie:
- Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, solimy do smaku, smażymy na patelni do miękkości
- Mozzarelle kroimy w kostkę
- Bio MIX obiadowy gotujemy do miękkości
- Z mieszanki formujemy placki, które faszerujemy mozzarellą oraz podsmażonymi pomidorami z cebulką
- Formujemy kotleciki, które następnie panierujemy w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej
- Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez kilka minut z każdej strony
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz