Dziś przepis na aromatyczne danie dla wszystkich miłośników kalafiora i brokuła. Dodatek wędzonego twarogu sprawia że danie jest wyraziste, a śmietanka nadaje delikatny posmak.
Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 2-3 osoby
Składniki:
- 450 gramów mrożonych brokułów
- 450 gramów mrożonego kalafiora
- 250 gramów wędzonego twarogu (np. Pilos z Lidla)
- 1 cebula
- 250 mililitrów śmietanki 30%
- 300 gramów makaron świderki
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor
- Brokuł i kalafior gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy z wody, dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na patelnię z cebulką
- W osobnej misie rozdrabiamy widelcem twaróg, który następnie dodajemy na patelnię
- Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku, mieszamy i delikatnie podsmażamy
- Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu, całość mieszamy
Smacznego!
#Żona
Sprawdź jak wykonać podobny przepis na youtubie:
Dodaj komentarz