Kolejne pyszne danie kuchni włoskiej! Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem pappardelle to prawdziwa uczta!
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby
Składniki:
- 100 gramów łososia wędzonego na zimno
- 200 gramów makaronu pappardelle
- 200 mililitrów śmietanki 30%
- 1/2 cebuli
- 50 gramów kaparów z zalewie octowej
- Garść natki pietruszki i rukoli
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania
- Połowę cebuli kroimy na drobne kawałki i podsmażymy na maśle aż się zarumieni
- Łososia kroimy na plastry, dodajemy do smażonej cebuli i trzymamy kilka minut
- Do łososia dolewamy śmietankę, dodajemy kapary oraz pokrojoną natkę pietruszki, całość przyprawiamy
- Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do przygotowanego wcześniej sosu
- Całość trzymamy razem jeszcze kilka minut, dodajemy liście rukoli, mieszamy i podajemy do stołu
Smacznego!
#Mąż
Dodaj komentarz