Sty 042019

Kolejne pyszne danie kuchni włoskiej! Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem pappardelle to prawdziwa uczta!

Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby

Składniki:

  • 100 gramów łososia wędzonego na zimno
  • 200 gramów makaronu pappardelle
  • 200 mililitrów śmietanki 30%
  • 1/2 cebuli
  • 50 gramów kaparów z zalewie octowej
  • Garść natki pietruszki i rukoli
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania
  • Połowę cebuli kroimy na drobne kawałki i podsmażymy na maśle aż się zarumieni
  • Łososia kroimy na plastry, dodajemy do smażonej cebuli i trzymamy kilka minut
  • Do łososia dolewamy śmietankę, dodajemy kapary oraz pokrojoną natkę pietruszki, całość przyprawiamy
  • Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do przygotowanego wcześniej sosu
  • Całość trzymamy razem jeszcze kilka minut, dodajemy liście rukoli, mieszamy i podajemy do stołu

Smacznego!
#Mąż



Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar