sty 182019
LoadingDodaj do ulubionych

Kocham szpinak w każdej postaci, dlatego dzisiaj proponuje nasze ulubione danie śniadaniowe czyli placuszki szpinakowe. Gorąco polecam 🙂

Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na: 2-3 osoby

Składniki:

  • 3/4 szklanki mąki pszennej (typ 650)
  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 200 gramów mrożonego szpinaku
  • 1 duża cebula

Wykonanie:

  • Cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oleju przez 2-3 minuty
  • Następnie dodajemy mroźny szpinak i całość podsmażamy przez kilka minut, aż wszystkie składniki będą miękkie
  • Resztę składników łączymy w jednej misie, miksujemy, solimy do smaku, na koniec dodajemy cebulę ze szpinakiem
  • Całość mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, do uzyskania złocistego koloru

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 5 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar