Kocham szpinak w każdej postaci, dlatego dzisiaj proponuje nasze ulubione danie śniadaniowe czyli placuszki szpinakowe. Gorąco polecam 🙂
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na: 2-3 osoby
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki pszennej (typ 650)
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka
- 3 jajka
- 200 gramów mrożonego szpinaku
- 1 duża cebula
Wykonanie:
- Cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oleju przez 2-3 minuty
- Następnie dodajemy mroźny szpinak i całość podsmażamy przez kilka minut, aż wszystkie składniki będą miękkie
- Resztę składników łączymy w jednej misie, miksujemy, solimy do smaku, na koniec dodajemy cebulę ze szpinakiem
- Całość mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, do uzyskania złocistego koloru
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz