Dziś przepis na kurczaka w wersji Cordon Blue który kryje w środku wyborną niespodziankę – ser oraz cienki plaster wędzonek boczku. Smacznego!
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 3-4 osoby
Składniki:
- 500 gramów piersi z kurczaka
- 50-100 gramów boczku wędzonego
- 50-100 gramów żółtego sera
- 2 jajka
- Bułki tarta i mąka do panierowania
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Piersi z kurczaka kroimy na podłużne cienkie paski (około 1 cm), które rozbijamy tłuczkiem na kawałki
- Do kawałków piersi wkładamy ser i wędzony boczek
- Mięso oprószamy solą oraz pieprzem
- Następnie kotleciki zawijamy i łączymy brzegi lekko je rozklepując
- Gotowe porcje obtaczamy kolejno w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej
- Na koniec smażymy na oleju przez kilka minut z obu stron
- Gotowy danie najlepiej podawać z świeżą sałatka
Smacznego!
#Mąż
Dodaj komentarz