Sałatka z tuńczykiem i ananasem sprawdzi się na każdej domówce! Pyszna “prawie’ błyskawiczna sałatka. Sprawdź koniecznie przepis!
Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby
Składniki:
- Woreczek ryżu basmati
- 150 gramów kukurydzy konserwowej
- Puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 plastry ananasa konserwowego
- Połowa małej czerwonej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- Natka pietruszki do dekoracji
- Sól i pierz do smaku
Wykonanie:
- Ryż gotujemy według zaleceń producenta
- Cebule i ananasa kroimy w drobna kostkę, wszystkie składniki przekładamy do misy
- Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy
- Całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy do stołu
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz