kw. 242019
LoadingDodaj do ulubionych

Sałatka z tuńczykiem i ananasem sprawdzi się na każdej domówce! Pyszna “prawie’ błyskawiczna sałatka. Sprawdź koniecznie przepis!

Czas przygotowania: 20 minut
Porcja na: 2 osoby

Składniki:

  • Woreczek ryżu basmati
  • 150 gramów kukurydzy konserwowej
  • Puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 plastry ananasa konserwowego
  • Połowa małej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • Natka pietruszki do dekoracji
  • Sól i pierz do smaku

Wykonanie:

  • Ryż gotujemy według zaleceń producenta
  • Cebule i ananasa kroimy w drobna kostkę, wszystkie składniki przekładamy do misy
  • Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy
  • Całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy do stołu

Smacznego!
#Żona



Rating: 5.0/5. From 8 votes.
Please wait...

Dodaj komentarz

avatar