Dodaj do ulubionychCo powiecie na sakiewki z ciasta francuskiego? Coś pysznego i szybkiego 🙂
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2-3 osoby, 6 kopert
Składniki:
- Jedno ciasto francuskie
 - 6 parówek
 - 12 plasterków sera żółtego
 - 250 gramów pieczarek
 - 2 łyżki majonezu
 - 2 łyżki keczupu
 
Wykonanie:
- Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części
 - Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego
 - Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut
 - Majonez łączymy z keczupem
 - Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem
 - Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
 - Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut
 
Smacznego!
#Żona

        
        
        






         
				
         
				
         
				
Dodaj komentarz