Dziś proponujemy przepis na proste w przygotowaniu kotlety z kalafiora. Mają fantastyczną strukturę i świetny smak, smacznego!
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 3-4 osoby
Składniki:
- 1 średni kalafior
- 1 por
- 1 jajko
- 6 łyżek bułki tartej + do obtaczania
- 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
- 2 łyżki prażonej cebulki
- Sól i pieprz
Wykonanie:
- Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy do miękkości, odcedzamy z wody i blendujemy na gładko
- Pora kroimy na drobne kawałki i smażymy na maśle
- Łączymy wszystkie składniki (masa wyjdzie dość rzadka)
- Na talerz wysypujemy bułkę tartą, tworzymy kotlety i obtaczamy
- Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz