Przepis na sałatkę z tuńczykiem polaną sosem miodowo-musztardowym. Idealnie pasuje na śniadanie, kolację czy imprezę. Smacznego.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3-4 osoby
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 150 gramów kukurydzy z puszki
- 4 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 kiszone ogórki
- 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
- 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki wody
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek
- Paprykę, ogórki oraz jajko kroimy w drobna kostkę
- Kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy
- Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy w jednej misie
- Musztardę mieszamy intensywnie z oliwą, do momentu powstania jednolitej masy
- Następnie dodajemy pozostałe składniki: wodę, miód oraz sok z cytryny
- Sos dodajemy do sałatki, całość mieszamy
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz