Przepis na pyszną zupę meksykańska o wyraźnym słodko-pikantnym posmaku.
Czas przygotowania: 50 minut
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
- 400 gramów mielonego mięsa wołowego
- Puszka pomidorów krojonych
- Puszka brązowej fasolki
- Jedna czerwona papryka i cebula
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 4 łyżki słodko-pikantnego sosu Tao-Tao
- Olej i przyprawy: papryka słodka, papryka ostra i sól
Wykonanie:
- Do garnka wlewamy trzy łyżki oleju, dodajemy mięso i podsmażamy kilka minut
- Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i dalej podsmażamy
- W kolejnym etapie dodajemy: pomidory z puszki, pokrojoną w duża kostkę czerwona paprykę, dwie szklanki wody, 4 łyżki sosu Tao-Tao oraz 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- Całość przyprawiamy: solą, słodką i ostrą mieloną papryką (pół lub cała łyżeczka) a następnie gotujemy pod przykryciem przez 30 minut
- Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę z puszki, gotujemy! przez 3 minuty
#Żona
Dodaj komentarz