Chrupiące i aromatyczne placki z cukinii oraz sera feta, czyli idealna para doskonała na obiad czy przekąskę. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Czas przygotowania: 45 minut
Porcja na: 2-3 osoby
Składniki:
- 3 cukinie (około 600 gramów)
- 2 łyżki świeżego posiekanego koperku
- 2 jajka
- 3 kopiate łyżki mąki pszennej (650 typ)
- 150 gramów sera feta
- Sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- Cukinie obieramy i ścierny na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 minut, nadmiar wody odsączamy
- Następnie dodajemy posiekane koperek, pokrojony w drobną kostkę ser feta, trzy kopiate łyżki mąki i dwa jajka, całość mieszamy
- Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz