Faszerowane jajka to świetny pomysł na urozmaicenie każdego śniadania. Są bardzo smaczne, kolorowe i pięknie dekorują każdy stół. Dlatego dziś mamy dla was przepis na wyjątkowo smaczne jajka faszerowane szpinakiem.
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja na: 4 osoby
Składniki:
- 8 jajek
- 200 gramów szpinaku mrożonego
- 1 cebula
- 1,5 łyżki margaryny “Śniadaniowa Klasyczna”
- 1 łyżka majonezu
- Sól, pieprz
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo
- Cebulę kroimy i podsmażamy na złoty kolor z dodatkiem łyżeczki “Śniadaniowej Klasycznej”
- Jajka po ugotowaniu obieramy ze skorupki, dzielimy na pół i przekładamy do misy wydrążone żółtka
- Szpinak podsmażamy na patelni na niewielkim ogniu z dodatkiem łyżki “Śniadaniowej Klasycznej” aż będzie miękki
- Następnie szpinak, cebulę oraz łyżkę majonezu przekładamy do misy z żółtkami, dokładnie rozdrabniamy widelcem i mieszamy
- Po wymieszaniu farszu doprawiamy go delikatnie solą oraz pieprzem
- Na koniec do każdej połówki białka wkładamy po 1 łyżce przygotowanego farszu
- Pozostały farsz możemy użyć do posmarowania pieczywa
Smacznego!
#Żona
Dodaj komentarz